Väldigt mycket shopping nu.

Fick shoppat lite till igår. Och självklart inget jag behöver just nu (som t.ex nya jeans) utan igår köpte jag en rottingkorg som jag köpte vit sprayfärg till. Den ska sprayas och sen kläs invändigt med tyg. Så idag ska jag ner till stan en snabbis för att köpa en liten bit vitt satintyg. Ska ha satintyget även till servettringarna jag ska göra.
Kommer antagligen göra några servettringar idag så ni får se hur jag tänkt mig. Kanske om jag hinner och vädret tillåter så sprayar jag även ett första lager på korgen. Vill inte gärna stå och göra det inomhus av förklarliga skäl ;)
Korgen ska jag ha till ett "första hjälpen kit" ståendes i festlokalen utanför toaletten fylld med plåster, spray, tamponger, nål och tråd och allt annat som man kan tänkas behöva ifall något går snett.

Inget jobb idag.

Vaknade i morse och det första ordet som kom ur min strupe lät ungefär; "ääääiiihhh". Suck, rösten är totalt borta och eftersom jag använder min röst i jobbet, man kan säga att det är mitt största arbetsredskap, så blir det till att stanna hemma. Men hellre nu än innan jag börjar min fasta anställning på måndag.
På måndag ska jag för övrigt ringa och boka kyrkan! FÅR INTE GLÖMMA!
Men iaf, sonen får stanna hemma med mig så får vi hitta på något kul idag. Vet iaf att vi ska ta en sväng och kolla efter sprayfärg och spraylim. Det ska jag ha till mina servettringar. Eller kanske blir det till att jag köper någon meter vitt tyg också. Har inte riktigt bestämt mig än faktiskt...
Får se vad dagen utvisar helt enkelt. Men jag och sonen kommer ha en härlig dag med lite shopping, lite pyssel och massa mys.

Shoppat lite på förmiddagen.

Vid 10-snåret åkte jag och sonen iväg till Ikano för att kolla om mitt tyg fanns kvar. Det gjorde det och jag kunde inte motstå frestelsen att köpa mig några meter. Så 11 meter svart spets ligger nu hemma och gosar i min garderob. Sen blev det även inköp att två olika ljuslila satinband. Ett 3,6 cm och ett som var 1 cm. 752 kronor fattigare nu men jäkligt glad iaf!

Har börjat pilla lite så smått med servettringar hemma också. Får nog snart hyra en lokal som jag kan ha pysselhörna i tror jag *s* Iaf så har jag bestämt mig för hur servettringarna kommer se ut. Dom kommer vara vita med det svarta spetstyget över och så blir det ett lila band runt. Det smalaste av dom två så klart.
När jag väl sätter igång med mitt lilla projekt så kommer ni få en step-by-step på hur jag gör ifall någon tycker det blir bra och vill härmas.

Tänkte försöka hitta tre runda hattaskar i olika storlekar också och göra en rolig sak av sen. Men innan jag börjar med den och lägger ut beskrivning på hur man gör den så måste jag fråga hon som tipsat mig om det är okej att lägga ut den här. Vill inte trampa någon på tårna!

The good just keeps on coming.

Som att det inte var nog med bröllopsplanering, nyheten att jag fått fast anställning och att livet är allmänt underbart. I morse fick sonen för sig att sova länge så jag vaknade halv 7. Underbart!  Solen skiner så jag och sonen kan gå ut och ta en härlig promenad i höstsolen innan han ska till dagis och jag ska jobba. Kanske går vi ner till Åhléns och köper det där tyget. Snålheten i mig är inte tillräcklig för att hindra mig från att köpa tyget ;)
Livet kunde inte vara bättre än vad det är nu!

Jag är så jäkla glad!!!

Har precis fått veta att jag har fått fast anställning på mitt jobb! Jag är så lycklig så ni anar inte... Känns skönt också eftersom jag i slutet av september kommer få dubbel lön. Då kommer jag alltså kunna lägga undan halva lönen jag får ut (dvs en hel månadslön) till bröllopet! Fan va lycklig jag är!!!
Det här med att jag inte har mått bra varken idag eller igår är som bortblåst. Jag blev så glad och varm i hela kroppen!
Så nu har jag tjatat färdigt om min FASTA!!!! anställning ;-) så nu ska jag återgå till jobbet och tjäna lite stålar! Säkerligen blir det även lite bröllopsletande via google.
Ha en otroligt underbar och trevlig kväll alla människor där ute i vårt avlånga land!

Tärnklänning.

Eftersom jag inte hittar någon tärnklänning som jag tycker duger så har jag börjat leta efter möster istället för att sy klänningen själv. Det blir bra mycket billigare och ganska kul också för den delen :)
Hittade ett mönster på Vogue som jag älskade!
Först får jag väl se vad tärnan tycker om det. Men innan du börjar gnälla ;) Det är axelband och den kommer vara lila med svarta och vita detaljer och du kommer bli skitsnygg i den!


Annars hade frisörkompisen ett mönster på klänningen som hon hade på sin student. Också väldigt fin och hon skulle se om hon hittade mönstret till den.
I vilket fall som helst så blir det nog att jag syr klänningen själv. Kul! Tröttsamt? Kanske... men kul :)

Svärmor, the good kind.

Jag tror faktiskt att jag har fått världens bästa svärmor! Hon är verkligen helt underbar. Inte nog med att hon insisterade på att betala för skorna vi köpte i förrgår till sonen. Nu vill hon betala för overallen vi ska köpa till honom också. När T hade berättat att vi hittat en catering som vi antagligen skulle boka så sa hon att hon ville betala för den! Det är ju ändå några tusen det handlar om. Får se om jag har hjärta till att låta henne betala maten till bröllopet. Det handlar om så mycket pengar för hennes del. Det gör det ju för oss också men det är ju VI som har bestämt oss för att gifta oss, inte hon.
På lördag ska svärmor och svärfar vara barnvakt till på söndag så ska jag och T ha en myshelg med bio och käk ute. Det har vi inte gjort på ett och ett halvt år! Sinnessjukt vad tiden går egentligen. Nu har ju svärmor tjatat ett bra tag att hon vill vara barnvakt på helgen så nu kände vi att det var dags.
Jag kommer iaf gifta in mig i en underbar familj där jag verkligen blivit välkomnad känner jag. Dom är underbara allihop! Det känns som er ära att få ta deras efternamn till mitt.

Varför blir det alltid måndag?

Hela helgen har jag kännt mig hängig och uschlig. Idag kom M till jobbet förkyld som en liten blå och kraxade fram orden. Nu har han smittat mig också tror jag för nu har jag börjat få ont i halsen och sitter och huttrar. Jag vill inte bli sjuk!
Har spenderat dagen emellan samtalen med att kolla in frisyrer till bröllopet. Kompisen som är frisör säger att jag måste ha slöja. För att citera henne; "När kan du ha det igen?" Och självklart har hon rätt! Men då måste man hitta en slöja som inte är alltför puffig och så där sötsliskigt gullig. Jag vet inte om jag är en slöjamänniska. Känns lite... inte mig. Så känns det.

Måndagar är ju per automatik Hatdagen för mig. Jag avskyr att den där dagen med stort M alltid, vareviga jäkla vecka ska komma. Helgen är ju så härlig att vara ledig och sen helt plötsligt ska man kastas in i den svarta mörka världen som kräver att man ska jobba. Det är ju skönt att vara ledig. Inte för att jag hatar mitt jobb, tvärtom. Men det är ju så skönt att vara ledig!

Ska ta mig en sväng förbi en tygaffär imorgon innan jobbet och se om jag hittar något billigare tyg som liknar det jag hittade idag på Åhléns. Gör jag inte det så får det bli det tyget. Har räknat ut att jag behöver 10 meter så 600 kronor kommer det bli totalt. Jag och frisörkompisen svängde förbi Åhléns så visade jag henne tyget. Hon tyckte det var jättefint! Det gör ju jag också egentligen. Bara det att jag är ju så jävla snål! Men det ska man väl ändå inte vara när det är bröllopet det gäller? Jag kommer bara ha en sån här fest en gång!

Nu blev det saker till bröllopet!

Eftersom det kändes som att ha med sig två småbarn till Ikano igår så åkte jag dit idag igen. Köpte ljusfat för 5 kronor stycket på Ikea och sprang även in på Åhléns och kollade om jag kunde hitta något fint tyg. Hittade ett svart broderat tyg för 60 kronor metern. Blev helt kär! Men jag kommer behöva minst 10 meter så då blir det 600 kronor. För häftigt kanske? Ja kanske men om jag inte hittar något billigare som är lika fint så får det bli det.
Gick in på Hemtex och kollade på dukar där också men dom var ganska dyra. Så det lutar nog åt att hyra dukar beroende på vad det kostar. Men i vilket fall som helst så blir det ju billigare än att köpa egna... Och vad ska jag med 18 dukar till efter bröllopet?

Blev inget till bröllopet.

Men jag kollade runt lite på Ikea och hittade två olika saker till dukningen som jag nu väljer emellan. Blir nog bra tillslut om jag bara kan bestämma mig. Orkar inte just nu känner jag. Är så trött och har huvudvärk så jag knappt vet vad jag heter haha!
Det blev dock ett par vinterkängor till sonen på Ikano och dom var nedsatt från 800 till 500. Många bäckar små som man säger!
Nu ska jag sätta mig i soffan och svulla chips och sen sova! Idag sov jag förövrigt länge! Efter att ha vaknat kl 5 och gått upp med sonen så kom sambon upp och jag gick och la mig igen vid 7tiden. Sen sov jag till 10.30!!! Har inte sovit så länge på 3 år tror jag! Men det behövs ibland som småbarnsförälder att sova ut ordentligt... Imorgon är det ju som bekant jobb igen. Då hinner man surfa lite mer i jakt på mer bröllopsinfo!

Ikea snart.

Sonen har insett att han faktiskt är tillräckligt lång för att kunna nå sakerna som finns i översta kökslådan. Dvs. knivarna! Så snart ska jag dra med mig lille monstret och kanske även sambon om han orkar till Ikea för att köpa säkerhetsspärrar till lådor och skåp. Ska även kolla in lite saker som jag sett i nya katalogen som kom för några dagar sedan. Kanske hittar man något till bröllopet att köpa redan nu...
S. som ska fotografera oss på bröllopet har ju, som jag tidigare nämt, spenderat sommaren på Ikeafotograferingen i Småland och igår när jag låg och glodde i katalogen såg jag henne. Coolt eller hur? ;)
Får se om sonen kan besluta sig för att vakna snart bara så vi kan komma iväg. Inte för att jag är jättesugen på att stångas med halva stan med en unge i barnvagn men vad gör man?

Tärnklänningar

Har suttit en sväng och kollat klänningar till tärnan på GoJane. Har hittat några som jag tycker är fina. Tyvärr finns inte den allra vackraste i lila så det är bara att strunta i den.
En jättevacker klänning men tyvärr utan axelband. Vilket är något som tärnan kräver. Jäkla människa till att bestämma saker då! ;) Men egentligen... är den lila? Den känns mer fuschiarosa faktiskt.
Också en fin klänning som är utan axelband men å andra sidan så går det ju att sy fast axelband själv. Och så är den ju lavendellila som passar mer till det jag tänkt mig... Får väl se vad tärnan säger, hon får väl bestämma lite över vad hon ska ha på sig. Inte för att jag fick det men ändå ;)

Alltså, hur mycket får man göra?

Jag har alltså bestämt klänning, kyrka, lokalen är bokad, fotografen är bokad, tärnan/toastmadame tillfrågad och hon har ju självklart tackat ja. Placeringskorten är färdiga och ligger på datorn i väntan på att skrivas ut. Även så inbjudan. Ska sätta igång och göra Save The Date kort som jag ska skicka ut eftersom bröllopet stundar mitt i semestern. Folk bokar upp sig väldigt tidigt på semestern numera och jag vill ju att alla ska ha en möjlighet att komma. Om dom nu vill detta.
Tårtorna, för det lutar nu åt flera snarare än en, börjar ta form i mitt huvud och dukningen lika så...
Vad har jag kvar att göra liksom? Leta upp en tärnklänning så klart, hitta något sött åt sonen som han kan ha på sig men det är ingen idé förän någon månad innan bröllopet eftersom han kan växa som en galning ibland. Ringen ska väljas ut också.
Men hur mycket FÅR man egentligen göra så här ca 11 månader innan bröllopet?
Nästa måndag ska jag iaf ringa och boka kyrkan och det är väl bara att hålla alla tummar och tår att ingen hunnit före. Ska ringa direkt på måndag när deras telefontid startar.

För övrigt har jag inte berättat vad som hände när jag ringde för att boka kyrkan i början av veckan. En kvinna svarade och jag presenterade mig. Berättade att vi ska gifta oss 1/8 och att vi vill gifta oss i Törnevalla och att vi vill ha en speciell präst eftersom hon är den som döpt sambon och så.
Till svar får jag höra en otroligt snorkig och otrevlig röst i örat; "Nu kan inte du ringa och boka en kyrka innan bokningen ens startat. 1 september kan man boka en kyrka. Sen kan du inte begära att få en viss präst, vi vet ju inte om hon är i tjänst det datumet och vad får dig att tro att du kan få just denna personen?"
Öhhh? Hur ofta gifter jag mig? Inte varje vecka precis utan hade bara tänkt att göra det en gång. Det är inte precis så att jag "vet" hur man gör detta. Jag lär mig längs vägens gång! Det jag lärt mig är dock att snorkiga människor som vantrivs med sitt jobb ska inte sitta och vara hur otrevliga som helst i telefonen. Skaffa dig ett nytt jobb människa!

Nu ska jag ta och försöka göra så att jag ser ut som folk innan jag lämnar sonen på dagis och jag går till jobbet. Sista dagen innan helgen och sen ska jag sova! Jäkla unge till att vakna så tidigt. Mamma vill sova! Varför förstår han inte det för?! ;)

Tiden har inte räckt till till att blogga idag.

Har fått mig ett "fadderbarn" på jobbet. En ny som har börjat här som jag ska hjälpa och lära upp...
Trevlig är han men det ger ju inte mig tid att blogg ju eller ens söka bröllopsinfo idag. Men men, några dagar med lowpoint måste man ju få ha. Eller blir ni arga om jag inte bröllopsbloggar?

Diamonds are a girls best friend!



Hittade dekorationsdiamanter på Festingen. Billigt, bra och i Sverige vilket är helt klart ett plus.
Jag tror faktiskt att bröllopet är klart nu haha! Jag tror faktiskt att jag har planerat färdigt allt haha! Nää det har jag inte men jag planerar något varje dag :)
Även på wedshop finns det dekorationsdiamanter, dom är lite större men ochså väldigt fina och till ett bra pris.
Kanske skulle man ta och bli bröllopsplanerare. Det hade verkligen varit världens bästa yrke tror jag! Tänk att få planera bröllop varenda dag! Hur roligt hade inte det varit?! Det ska nog få bli mitt nya yrke!!

Trycksaker.

Sitter och funderar över trycksakerna dvs. inbjudningskort, placeringskort och sånt.Jag har laddat hem olika fonter som jag sitter och testar med... Som det ser ut nu så tror jag att jag har hittat en jag gillar. Får meddela tärnan/toastmadamen som ska göra festhäften att hon måste ladda hem denna font och en annan.
Placeringskorten vet jag hur jag ska ha men inbjudan är det lite si så där med faktiskt. Utseendemässigt vet jag ju men texten är svårare att komma på hur jag ska skriva och sen funderar jag på om jag ska ha en eller två sidor i inbjudan...
För er som undrar så är det jag som bestämmer detta, sambon är inte inblandad alls. Han är inte det minsta intresserad så jag får hålla på med pillet själv haha! Så länge han får se sakerna innan det "går i tryck" så att säga så är han lugn och jag glad ;)

Hjälp mig med inbjudningskorten.

Som sagt, planeringen är i full gång och jag har börjat fundera på allt som ska beställas för att kunna göra inbjudningskort och allt sådant...
Jag funderar på att ha ett vaxsigill för att stänga kuverten som inbjudningen kommer i men vilken ska jag ha?
 
Ska vi ha den franska liljan?
Eller ska vi ha två hjärtan?
Jag lutar nog själv åt den franska lilja men snälla säg vad ni tycker!

Eller så gör jag så att jag tar ett klistersigill som blir bra mycket billigare och som absolut inte kommer förstöras i postens hantering. (Risken finns ju tyvärr när man tar vaxsigill)

Så här ser det sigill ut som jag kan tänka mig när det gäller klistersigill...

Planeringen i full gång!

Eftersom datumet är bestämt så är det ju dags att börja planera på allvar nu. Det är roligt, spännande och helt sinnessjuk när man inser hur mycket det är att göra. Kommer man komma ut ur detta någolunda frisk eller har man den dagen vi gifter oss planerat sönder hjärnan så mycket att man inte ens vet vad ordet JA betyder? ;)
Nää så illa kommer det nog inte bli men det är skönt att veta att man har nästan ett helt år på sig att planera. Det behövs faktiskt!

Ska ringa kyrkan idag också. Har dock skrivit med en tjej på bröllopstorget som bor i samma stad som jag. Hon berättade att hon inte fick boka kyrkan förän 1 september. Hon ska gifta sig på samma datum som vi ska :) Dock inte samma kyrka. Hoppas att jag kan få boka kyrkan idag så ingen annan hinner före! Vi vill ju så gärna gifta oss i den kyrkan och inget annat duger känns det som. Det är en så vacker kyrka!

Vi ska ju ha ett svart, vitt och lila tema på vårt bröllop och jag hittade denna bilden. Den summerar väl egentligen den känslan jag vill ha på vårt bröllop. Enkelt och sofistikerat. Jättevackert!


090801 gifter vi oss!!!

WOW! Det känns lite surrealistiskt faktiskt men det 1 augusti 2009 gifter jag mig med mannen i mitt liv!
Lokalen är bokad och nu gäller det bara att boka kyrkan och prästen. Hoppas att det är ledigt i kyrkan då bara... Annars får vi leta upp en annan kyrka helt enkelt.
JAG SKA GIFTA MIG!!!
Haha! Jag känner mig helt löjlig just nu och bara sitter och flinar på jobbet :D

Visste ni att livet är underbart?!

Trash the dress.

Ett fenomen som uppkommit på senare år är en trend som startade i Kalifornien. Den går ut på att visa sin make, alltså efter bröllopet, att man inte kommer använda klänningen igen. (Vem vill använda klänningen man gifte sig i första gången till det andra bröllopet med en annan man?)
Trash the dress går ut på att man tillsammans med en fotograf tar bilder i samband med trashningen, där man skitar ner och förstör klänningen och även kostymen om man nu som brudgum vill det.
  
Visst jag hade absolut kunnat ta alla dessa vackra bilder, det är ju verkligen ett minne för livet att få dessa vackra bilder men jag hade nog gjort en kopia på klänningen och använt den att trasha medans den riktiga klänningen hänger i tryggt förvar hemma i garderoben.

Utlovad bild på allén


Varit och tittat på lokalen och kyrkan.

Den var mysig och kommer bli ännu mysigare när man har fått ordna och fixa om ett år ungefär då ;)
Vi talade om ett datum också och mannen skulle kolla om det datumet var ledigt. Han skulle ringa ikväll så får vi se om just det datumet vi vill ha var ledigt. Håll tummarna för oss! Lägger inte ut datumet här innan det är bestämt...
Det fanns inget porslin eller så tyvärr så det kommer nu alltså få bli cateringbuffé där vi hyr in porslin, bestick och glas. Kanske skulle man även ta och hyra dukarna av dom så slipper man tråkiga papperdukar. Inte så fint men ack så ekonomiskt ;) Men det märks med tiden och den som är bjuden får se...

Sen åkte vi förbi kyrkan och jag som aldrig sett kyrkan annat än på bild blev helt salig. Vilken vacker kyrka! Tog kort på den fina allén som går upp mot kyrkan och ska lägga ut det imorgon här så ni får se uppenbarelsen. Anledningen till att jag hade med mig kameran var att jag lovade tärnan/toastmadame att ta kort på lokalen. Eftersom hon bor ca 34 mil härifrån så kan hon inte bara svänga förbi och kolla in utrymmet själv.

Hoppas nu hon är nöjd med bilderna bara ;)

Fotografen bokad!

En gammal klasskompis till mig som jag känt sen barnsben ringde för en liten stund sedan. Hon jobbar som fotograf och har spenderat sommaren i djupaste Småland med att vara on set fotograferingen av nya Ikea-katalogen.
Jag frågade självklart kära S om hon skulle kunna tänka sig att ta våra bröllopsfoton och det ville hon absolut!
Härligt! Då är ännu en sak bokad och klar... Nu behöver hon bara ett datum också och det kommer vi ju antagligen bestämma imorgon :) Imorgon är det ju nämligen dags för att åka ut och kolla på lokalen. Känns helt underbart faktiskt!! :)

Jag är ett kontroll freak!

Min älskade vän, tärnan på mitt bröllop och även toastmadame på bröllopet har lovat att hon ska göra festprogrammet. Jag älskar henne för att hon vill hjälpa till och hon kommer säkerligen hitta på en massa roliga skojiga saker. Men inombords så skriker freaket sig hes; "Låt inte henne göra det! Släpp inte kontrollen!"
Åjo, ser ni... Jag ska släppa kontrollen på denna sak även om det inte kommer bli lätt. Jag kommer ju ändå få bestämma framsidan, presentationen av gästerna och så. Sen så är det några småsaker bara som jag gärna vill ha med. Som några citat bara annars har hon fria händer. *Tar mig för pannan och undrar vad jag gett mig in på*

So this is me letting go!

Har hittat några av länkarna

Jösses! Det har tagit ett konstant googlande emellan jobbuppgifter i princip hela dagen för att hitta alla länkar som försvann i fästmannens hysteriska anfall av att göra sig av med Vista på datorn. Det hela slutade med att Vista fortfarande finns på datorn och han var halv ihjälstressad för att det inte funkade och att alla favoritlänkar var försvunna.
Jag är måttligt road av jobbet just nu utan vill bara hem och pussa och kramas med sonen och mysa i soffan med min man. Men som tur är så slutar jag om 75 minuter.

Nu har jag iaf hittat alla mina länkar som handlar om dekoration. Så ikväll ska dom in på favoriter igen på hemdatorn och sen slänger jag upp några här så ni vet hur jag tänker :)
Hoppas alla får en trevlig helg!


Snart helg!

Sitter och halvsover på jobbet och drömmer om helgen... Längtar tills jag får sova ut ordentligt, jag längtar till att få umgås med min familj i två hela dagar och så längtar jag självklart till söndag när vi ska kolla på lokalen.
Min pappa kommer upp imorgon och stannar till på måndag också. Eftersom jag flyttade mitt pick och pack 34 mil så blir det inte att man träffas speciellt ofta.
Nu vet jag hur jag vill ha dekorationerna på festen iaf. Måste bara gå igenom det med han som tror sig bestämma ;) Dock måste jag leta upp alla mina länkar jag samlat på de senaste veckorna eftersom sambon fick för sig att greja med datorn och ALLA mina bröllopslänkar försvann... Så idag kommer jag få spendera dagen med att samla ihop alla mina länkar igen... Tur man har lite tid emellan samtalen iaf :)

Visdomsord

Dessa härliga ord fick jag precis läsa. Tack kära du som säger så!

"Känn in, tänk efter, gör det hjärtat säger åt dej att göra för det är inte kutymen eller förväntningarna från omvärlden som gör ditt bröllop utan det är i er som bröllopet finns. Glöm inte att det är ER dag och ER fest! Bry er inte om konvenanser och förväntningar, lev och älska den dagen precis som dom ni är inuti!"

Dekorationer.

Eftersom vi inte är dom rikaste människorna på denna jord så kommer vi inte kunna ha färska blommor på borden under festen. Även om jag gärna hade haft det så funkar inte det rent ekonomiskt. Så kom funderingen om man skulle köpa fuskblommor att göra arrangemang av istället och ställa på borden. Inte några fula tygblommor nu utan såna fina blommor som man kan köpa lite här och var. Frågan är ju egentligen vad dom kostar. Jag är inte speciellt insatt i detta eftersom jag är allergisk mot fuskblommor egenligen. Jag undrar om det egentligen skulle bli billigare?

Så här långt har jag kommit i mina funderingar gällande dekorationer annars.
* Vita dukar på borden
*Lila, vita och svarta ljus
*Blommor (om det då går att genomföra rent ekonomiskt)
*Lila servetter beställa från Romance med våra namn och vigseldatum på
*Fuskdiamanter. (Är otroligt vackra och visst låter det lite tacky men jag är övertygad om att det kommer bli jättefint.)

Längtar till söndag.

Kom ihåg att ringa med mannen som hyr ut lokalen och på söndag ska vi åka och titta på den ordentligt och bestämma datum! Känns helt surrealistiskt! Jag ska verkligen gifta mig. Underbart.
Jag ska ringa till prästen imorgon också och höra hur det ser ut för dom under den perioden som vi tänkt oss. Så kan man sammanstråla lokal och kyrka. Kan ju vara en fördel faktiskt om man kan ha både fest och vigsel på samma dag :)

Så nu gäller det bara att vänta i många dagar igen för att sen kolla på söndag. Som jag längtar!

Glömde helt bort!

Hur är det möjligt? Jag glömde totalt bort att ringa på lokalen igår... Får göra det ikväll helt enkelt.
Glömde nog bort eftersom jag var otroligt trött igår, hade sovit en timma under natten och det ser likadant ut inatt. Kanske har jag fått några timmars mer sömn. Idag får sonen gå till dagis medans jag stannar hemma och sover ut. Jag känner mig som deg i benen eller nåt. Helt matt. Antagligen för att jag är så himla trött helt enkelt...
Nåja, idag ska jag komma ihåg att ringa på lokalen igen så kan vi förhoppningsvis åka och kolla på den i helgen.

Tårta igen då.

Jag och sambon satt och glodde runt på lite tårtor i helgen och denna tyckte han var fin. Jag också så klart :)
Men är det gångbart egentligen?? Behövs verkligen 3 lager för lite mer än 30 gäster? Och vad ska man ha emellan? Och är det möjligt att ha lager i en "lagertårta"? Har hört att det ska vara svårt att få tårtan bra och att dom oftast trycks ihop när man har fyllning i en lagertårta... Strunta i alla blommorna för övrigt... Kommer väl vara lite blommor och sånt men inte så mycket...
Kanske skulle man bara göra 3 olika tårtor med olika bottnar/fyllning och så är det bra så... Eller är det mycket med tre tårtor?? Att en jäkla tårta ska ta så mycket av min tid... *suck*

Love.

Love is always patient and kind.
Love is never jealous.
Love is not boastful or conceited.
It is never rude or selfish.
It does not take offense and is not resentful.
Love takes no pleasure in other peoples sins but delights in the truth.
It is always ready to excuse, to trust, to hope and to endure whatever comes.
Love never comes to an end.

-----

En underbart vacker text som ska pryda våra trycksaker.

Jakten på en lokal.

Nåja, det är ju inte så mycket som en jakt som väntan egentligen på att få åka och kolla på lokalen.
Ska i alla fall ringa till mannen idag igen och hoppas på att vi då kan bestämma ett datum när vi kan åka och kolla på den ordentligt.
Hittade en fin tärnklänning igår men tror ni inte att det inte fanns i tärnans storlek. Eller det kanske den fanns om hon nu har gått upp ca 30 kg eller något men det tror jag inte eftersom hon skröt om att hon kommit i ett par byxor hon inte kunnat ha på länge.
Ska fortsätta jakten på en tärnklänning med den rätta färgen, snart borde det komma in nya modeller och färger.

Nu är det dags för Teletubbies med sonen!

Sakta men säkert...

tar planerna i mitt huvud form.
Ni anar inte hur kul detta är!
Jag har så otroligt många bra idéer och längtar otroligt mycket tills jag kan förverkliga dom. Imorgon ska jag ringa mannen med lokalen igen och då bestämma ett datum där vi kan kolla på den. Sen ska datumet bestämmas och då kan jag planera, planera, planera!
Kul att sambon också börjar visa mycket intresse. Det är kanske en missuppfattning om att män dom ska gifta sig inte har något intresse i planeringen. Det har då min iaf.

Nytt färgtema igen...

...och denna gången är det för gott!
Var nere på stan idag och sprang in på Bertoni en sväng för att kolla kostym. Sambon som INTE skulle prova något stod tio minuter senare med en skitsnygg svart kostym på sig och en vit och ljuslilarandig skjorta under det.
Skjortan var gjord utav egyptisk bomull och kändes väldigt exklusiv. Och han var så snygg i den så vi bestämde oss för att köpa den till bröllopet. Inte nog med att den var snygg! Vanligtvis kostar dessa skjortor 800 kronor men vi fick den för 300!
Nu blir det till att hitta en slips åt blivande maken också så är saken biff! Nåja vi köpte ju inte kostymen men ska köpa den ganska snart ändå. Skor ska han ju också ha. Och strumpor men... jaja, jag är glad för att vi köpt den absolut FÖRSTA saken till bröllopet!

Så nu är det färgtema svart, vitt och lila som gäller och nu går det inte att ändra sig. Känns väldigt bra!

Tipsdagen idag...

Måste tipsa om några bra sidor som jag sprunit över i min jakt på information och annat i bröllopsplanerandets namn...
Bröllopstorget är ett forum med många bra verktyg så som hjälp att göra budget, placeringskarta, inbjudningslista och mycket sånt. http://www.brollopstorget.se/

Calligraphen är en webshop som gör alla dina inbjudningar och sånt inför den stora dagen. Adressen är http://www.romance.se/ och även om man hade tänkt att göra sina inbjudningar och allt själva så kan man få många bra tips från detta stället.

Om man nu vill göra sina egna inbjudningar kan man ladda hem gratis fonts från http://www.1001freefonts.com/ där särskillt Kalligrafifonterna passar ett bröllop väldigt bra.

Även http://www.brollopssidan.se/ är ett forum med många bra tips inför den stora dagen.
Och för massa bra tips om både bröllopet och festen så kan ni besöka http://brollopshaftet.com/

080808

Idag är det många som är spända och pirriga. Många gifter sig idag eftersom talet 8 betyder rikedom i Kina. Vad svenskarna har med det att göra vet jag inte men så är det iaf. Om dom gifter sig för att bli rika eller för att dom älskar varandra förtäljer väl inte historien haha!
Men nåja, gifta sig ska många idag och då får jag väl önska er alla lycka till! Hoppas att 080808 är en turdag för er alla!

To much time on my hands.

Ännu en gång så sitter jag och funderar över om jag verkligen ska ha den klänningen och de färger jag bestämt som färgtema. Jag har klart och tydligt för mycket tid att googla på jobbet...
Sitter man på Kaersen så hittar man klänning efter klänning som är så otroligt vacker. Och då börjar man ju även fundera över färgtema och allt sånt. Jag har ju ett tag på mig att bestämma mig. Behöver inte beställa klänningen förän om cirka 8 månader så man hinner fundera helt klart.
Just nu sitter jag bara och längtar tills vi ska åka och titta på lokalen igen. Jag och mannen som hyrde ut den skulle höras av i början av nästa vecka och då bestämma en tid för visning. Sen så kommer vi ju bestämma ett datum! När väl datum och lokal är bestämd så blir det till att ringa kyrkan för att få tala med prästen och se så att hon är ledig just det datumet. Annars får vi hitta en annan präst som viger oss. Dock vill vi ha henne eftersom hon är inte så "kristen" om man säger så. Hon dricker, hon svär och hon har inga problem med att ta bort en del guda saker ur vigselakten. Jag och T är ju inte speciellt troende men när jag såg den där kyrkan så visste jag att den kyrkan skulle vi viga oss i! Så otroligt vacker. Nåja, på utsidan i alla fall. Insidan har jag inte ännu sett men enligt sambon som har haft varje skolavslutning där så är den jättevacker.


Läste en sak igår.

Lite rädd blir man när man läser det jag läste igår. En tjej skrev på ett forum att hennes sambo/fästman hade ångrat sig nu, två veckor innan bröllopet. Nu skulle dom inte ens vara tillsammans längre. Han hade tydligen aldrig önskat gifta sig utan hade "gått med på det" för henne.
Pratade med min sambo om detta i morse. Jag sa det att om han ångrar sig, har tvivel eller är rädd så säg det med en gång! Han försäkrade mig om att jag inte hade något att oroa mig för men orolig blir man ändå...
Idag ligger jag lite lågt med bröllopsplaneringen eftersom jag är trött som en jehu och har huvudvärk som bara den. Men imorgon kommer jag igen med nya krafter!

Fyllning i tårtan?

Sitter och funderar på vilken sorts tårta man egentligen ska ha. Ska man ha en tårta med tre våningar (samma fyllning i varje våning då) eller ska man göra tre olika tårtor med olika fyllning i?
Ska jag göra en våningstårta så vet jag inte vad jag ska ha för fyllning i. Ska jag göra tre tårtor så blir det en med "princesstårte"fyllning, en med Dumleganache och en med vit chokladmousse och passionfruktsmousse kanske... Men det är ju så svårt att bestämma sig. Nu behöver jag ju inte bestämma mig än men det känns som att det kan vara skönt att ha det mesta någolunda klart innan man ska börja med den ordentliga planeringen så att säga.

Så vad tycker ni? En sån där vacker hög tårta i flera våningar eller tre olika i olika utföranden?

Oj så svårt det är! Vet inte alls vad man ska välja... Får ta ett snack med sambon min och se vad han tycker också.

Försöker få iordning på informationen.

Det finns väldgt mycket information spritt över hela internet som gäller bröllop och allt som kommer därtill. Sitter ju vid en dator i princip hela dagen på jobbet och då hinner man leta fram väldigt mycket information. Vet inte vad jag ska göra med alla bra tips jag fått nu.
Det blir nog till att fixa fram en mapp där man kan ha all info. Det är ju egentligen överkurs av stora mått men för det första har jag Alzheimers light och kan inte komma ihåg saker i mer än 5 minuter och sen så älskar jag att planera och hålla på med papper och så. Kanske kom denna glädje ifrån det att jag måste planera allt, annars glömmer jag bort det.

Nu ska jag bara slappa resten av veckan tills det är dags för att kolla på lokalen. Det är ett år kvar till bröllopet och jag måste lugna mig lite med planeringen känner jag. Alla jag har pratat med säger iofs att man ska planera tidigare än man tror sig behöva men en vecka utan planering gör inte så mycket.
Det mesta vet jag ju egentligen hur jag vill ha det och det får räcka med det tills vi kolla på lokalen helt enkelt... Kommer säkerligen ändå googla på massa saker ändå för jag vet hur jag är. Men kanske då mest för inspiration.

Äh! Vad fan snackar jag om?! Jag kan inte sluta researcha! :D

Arbetskamrater.

Mina arbetskamrater är jättehärliga människor som är positiva mest hela tiden. Nu när dom fått veta att vi ska gifta sig så är man väldigt populär. Vad är det med kvinnor och bröllop? Alla vill hjälpa till, planera och bestämma :)
En har erbjudit sig att fixa maten, en annan har erbjudit sig att servera. Ja ni hör ju... Alla vill hjälpa till...
Nu ska jag snart dra mig hemmåt från jobbet och lägga mig i sängen och mysa med min underbara fästman. Om ett år så kommer det istället stå make där.

Idag har jag som ni kanske märkt fokuserat på tårtor väldigt mycket och mer lär det väl bli framöver. Just nu längtar jag bara tills det är dags för kurserna att dra igång! Dom ska jag absolut vara med på. Blev så glad nämligen eftersom jag letat kurser i min stad ganska länge för just detta. Men har bara hittat tårtkurser som var i Stockholm och dom var på 3 dagar ungefär. Så jag är happypappy!

Har även letat upp lite Calligrafifonts till inbjudningskorten och har ett antal att välja mellan. Snart har jag nog slut på förhandsarbete och sen gäller det bara att få ihop allting... Hur nu det går återstår att se!

Bye bye!

Bröllopstårtor del 2.

Hittade en sida på nätet med bröllopstårtor och oj vilka tårtor! Har suttit och dregglat här en bra stund nu och bestämde mig för att dela med mig av dom. Ska lägga upp länken också till höger här så ni kan se alla dessa härligheter.

De två prickiga tårtorna är ju underbara! Dom är ju prickiga! Det är ju inte precis det vanliga med prickiga tårtor på ett bröllop men ack så kul och spännande.
          

Tårtan med de röda rosorna är jättevacker och är väl mest lik den tårta jag själv skulle vilja ha men efter att ha tittat på alla dessa tårtor så är jag inte så säker längre...


Tårtan med dom blå och lila blommorna är ju jättevacker och den är spännande eftersom den inte är rund eller fyrkantig.


Denna röda tårtan är ju prefekt för ett bröllop med arabriskt tema eller nåt. Så otroligt vacker!


Och denna vita drömmen! Det ser ut som det ligger en spetsduk över mittendelen av tårtan. Hur vacker är den inte?


Nu kommer det bli väldigt svårt att välja en tårta! Tur att det är lång tid kvar innan man måste bestämma sig!

Bröllopstårtor.

Satt och googlade bröllopstårtor i staden här i morse och kom till en tjej som har en butik här där man kan beställa bröllopstårtor och även gå kurser i sugarpaste och spritsning och allt sånt kul. Jag hade ju tänkt att göra tårtan själv (älskar att baka) men jag ringde henne och hörde vad hon skulle ta för en tårta. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde. Men så började vi prata om kurserna som hon hade och dom nya tiderna skulle komma upp i september ungefär så jag ska iaf gå en eller två kurser. Så får vi se sen om jag fortfarande vill göra tårtan haha!
Jag tycker ju verkligen att det är jätteroligt och jag är faktiskt ganska duktig på att baka så det borde inte vara några problem... Längtar till september nu då och när jag väl går kurserna så ska jag ta med kameran så får ni se vad jag tillverkar ;)

Vilken är er drömbröllopstårta? Har ni någon tårta så där i huvudet som ni verkligen skulle vilja ha på ert bröllop? Min är vit med massa röda rosor på, antingen i sugarpaste eller kanderade. Kanske något vackert motiv som är spritsat på också men det kan jag inte än... Får vänta till jag gått kursen ;) Sen så är ju frågan om vad man ska ha för fyllning i tårtan. Men det löser sig i ett senare skede...

Ibland blir man glad.

Ringde på lokalen igår som utlovat och glad blev jag. Mannen jag talade med berättade att den kostade 1100 kronor att hyra fredag till söndag. Underbart! Trodde absolut att den skulle gå på mer men det är ju bara att tacka och ta emot.
Vi skulle iaf höras i början av nästa vecka så vi fick komma och kolla på den och sen skulle vi bestämma ett datum. Nästa vecka vet jag vilket datum vi gifter oss! Det börjar kännas verkligt nu :)

Kanske undrar ni varför jag sitter och bloggar när klockan inte ens är 6 på morgonen? Jo min käre son tyckte att det var dags att vakna vid fem och sen ville han inte somna om så det var bara att kravla upp ur sängen.
Idag blir det till att jobba till 21 ikväll och sen kommer jag väl stupa i säng. Det är inte så jättekul att gå upp så här tidigt när man måste vara pigg till sent på kvällen.

Hur många gånger kommer man ändra sig?

Jag har ändrat mig angående färgtemat på bröllopet. Jag tänkte ju champagne och lila men sen tänkte jag på en sak. Hur champagne och lila är min fästman? Han är snarare svart och vit. Hårdrockare som han är så måste ju faktiskt bröllopet och temat passa även honom, eller hur?! Så som det ser ut nu så har jag tänkt svart, vitt och rött som färgtema. Eller blir det för mycket jul? Klänningen har ju det där röda höftskärpet och då behöver man inte ändra det till en annan färg och sambon kan ju ha en svart kostym med vit skjorta och röd slips. Är det julvarning då mitt i sommaren?

Det är sjukt hur mycket jag vill nu. Jag skulle gärna börja göra inbjudningskort och sånt med en gång men det kan ju vara en idé att ha lokalen och vigselplatsen klar innan man börjar med sånt.
Sen har jag funderat på en annan sak. Festprogrammen? Hur utformar man ett sådant? Måste sätta brudtärnan på att göra lite förslag till det sen. Något måste hon ju få göra ;) och sen så har hon ju utformat sånt tidigare. Så varsågod!

Undra hur många gånger man kommer ändra sig innan dagen är här... Misstänker att det kommer bli många gånger.

Hittade en lokal igår.

Var ute hos svärmor igår och fikade lite. Sen kom vi på att det finns en lokal i närheten av henne så vi tog en liten promenad. Väl där så var det några personer där så jag kunde gå in och kolla hur det såg ut där inne och lokalen var perfekt! Så idag ska jag ringa den personen som svärmor iaf trodde hade hand om uthyrningen och höra vad det kostar och så. Nu gäller det väl bara att hålla tummarna så lokalen inte är superdyr eller så men det trodde inte svärmor. Den hade iaf varit perfekt för oss!
Nu ska jag träna pilates innan sonen vaknar. Man vill ju gärna vara i tiptopp form på bröllopsdagen så det är väl bara att sätta igång.

Nu vet ialla fall alla föräldrar att det är dags för giftermål och alla tycker det ska bli jätteroligt. Men jag är nog den som är mest på hugget. Inte så konstigt kanske? Jag ÄLSKAR att planera saker och nu har jag ett år framför mig av planerande!


Han bryr sig inte.

Frågade sambon förut om accentfärger till bröllopet och han svarade "vad är det?" Sen frågade jag om mat, skulle det passa med italiensk buffé? "Ähh", svarar han. "Det räcker väl om vi grillar en köttbit och slänger till dom lite potatissallad?"
Vad ska jag göra med honom? Han skämtar om allt den där galne karln jag har skaffat mig men det är ju en av anledningarna till att jag älskar honom så det är väl bara till att finna sig i att han skämtar om bröllopet också.
Han säger att han inte kan något om detta så jag kommer i princip få bestämma allt så länge jag berättar för honom vad som kommer hända och ske. Alla tjejers dröm? Å andra sidan har vi det så hemma också, jag bestämmer inredning  och sånt också så det borde inte förvåna mig att det är samma sak här.

Det kommer i alla fall bli ett litet bröllop med 20-30 gäster. Vi vill ha något som är litet, personligt och något som speglar oss. Vi är inte människor som gillar att umgås i stora gäng så varför göra det under "vår" dag då? Så det kommer inte bli någon toastmaster och sådana saker utan en enkel fest med familj och vänner som förhoppningsvis blir väldigt rolig.
Har inte hunnit kolla upp lokaler idag utan har ägnat mig åt min familj. Ska sätta upp det på listan att kolla lokaler nästa helg istället.


Jag är sinnessjuk!

Jag kan inte sluta tänka på detta nu. Som jag längtar. I helgen blir det till att försöka göra lite eftersökningar om lokaler som finns i staden och hur mycket dom kostar.
Ringde kompisen förut, på vars bröllop jag var brudtärna och berättade att hon skulle få vara tärna åt mig. Hon svarade med "Hämden är ljuv". Vadå? För att hon fick stå utanför ett shoppingcentrum och sälja sexleksaker? Vadå? Inte ska väl hon 'hippa' mig för det? Elakt!
Nu är snart jobbdagen slut för mig och inte kan man beskylla mig för att ha varit produktiv precis. Men men, det är väl så här det ska vara när man drömmer och planerar bröllop. Så om en kvart ska jag hem och pussa på min son och blivande make och sen ska vi äta tacos och dricka gott vin. Nåja, jag ska dricka vin, sambon dricker ju endast öl finsmakare som han är.

Här är min bröllopsklänning!


Här är klänningen då. Den vackraste klänningen jag någonsin sett tror jag. Fick precis ett mail från Kaersen eftersom jag undrade om man kunde få en annan färg på höftskärpet och det var absolut inga problem med det. Så nu gäller det bara att välja vilken färg jag vill ha. Antigen blir det en champangefärg eller en ljuslila färg. Snälla säg vad ni tycker om klänningen och vilken färg jag ska ha på skärpet. Jag kommer dock inte ha någon slöja eftersom vi kommer gifta oss utomhus och jag känner att det inte riktigt passar in.

Sitter på jobbet.

Mitt jobb innebär att tala i telefonen hela dagarna i ända. Det finns inget slut på samtalen utan dom bara kommer och kommer. Men idag... denna dagen. Jag kan inte koncentrera mig!
Det enda jag tänker på är att jag ska gifta mig! Jag är så otroligt lycklig att jag ska få gifta mig med mannen i mitt liv. Med pappan till mitt barn. Med mannen jag har drömt om hela mitt liv!
Jag har bestämt klänningen också och den ska läggas upp här på bloggen inom kort. Klänningen ska måttbeställas från USA och kommer gå på ca 3000 kronor med frakt. Helt otroligt billigt med tanke på att en måttbeställd klänning i Sverige kostar minst 15000 kronor. Om någon är nyfiken på vart jag ska beställa ifrån är adressen www.kaersen.com. Dom har ca 3 miljoner klänningar (ja den siffran är något överdriven) och många är otroligt vackra.
Skorna kommer jag antagligen även dom beställa ifrån USA från en webbutik som heter www.gojane.com. Där finns otroligt många vackra skor som är to die for!

Mitt jobb blir lidande av detta beslut att vi ska gifta oss. Jag har spenderat en halvtimme med att googla fram bilder på bröllopstårtor och annat skoj.
Nu börjar allvaret med att hitta en lokal så snart som möjlig så att man kan börja modellera bröllopet runt denna lokal. Sen så gäller det väl att se över ekonomin också och lägga undan några tusen varje månad så man inte behöver få fram hela summan på en gång.

Hur snabbt kan man få ett år att gå?

Vi har bestämt oss!

Nu är det dags för  bröllop. Eller om ett år snarare men nu är det redan dags att börja planera.

I denna bloggen kan ni följa mig i väntan på den stora dagen men alla upp och nedgångar, och tro mig jag vet att dom kommer. Nu börjar nästa etapp i mitt liv och det ska bli spännande! Vänta och se!

RSS 2.0